Koronavírus tájékoztatók

Tájékoztatás a Covid-19 járványhelyzettel kapcsolatban

Tisztelt kérelmező és hozzátartozója!
 
Sajnos a jelenlegi járványhelyzet több dolgot is megváltoztatott az intézménybe való
beköltözéssel kapcsolatban és az intézményi életben. Kérem a tájékoztató elolvasását és
tudomásul vételét.

 

  1.  A beköltözés feltétele az eddigi követelmények mellett a beköltözés napját megelőző 5 napon belüli, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal elvégzett SARS-CoV-2 teszt negatív eredménye. Ettől eltérni semmilyen körülmények között nem lehet!
  2. Az intézményünkben látogatási és intézmény elhagyási tilalom van életben, a hozzátartozókkal a kapcsolattartás csak az előtérben ablakon keresztül, vagy elektronikus formában lehetséges. A vezetékes telefon használata ingyenes ellátottjaink számára. Természetesen a szükséges orvosi ellátás, kórházi kezelés kivételt képez.
  3. Minden nap van lehetőség csomag beadására, természetesen nem romlandó, fertőtleníthető csomagokat tudunk elfogadni.
  4. Minden nap mind az ellátottak, mind a munkavállalók egészségi állapota felmérésre kerül: hőmérőzés, kikérdezés, nyilatkozat.
  5. Levegőzésre, sétára az udvaron van lehetőség a 2 méteres távolság betartásával.
  6. Az intézmény ellátottjai a szobájukban étkeznek, a liftet egyszerre csak egy személy használhatja vagy szakdolgozói kísérettel. Az intézményi programokon csak szájmaszkban a szükséges távolság betartásával lehet részt venni.
  7. Ha szükségessé válik az intézmény elhagyása - pl. kórházi kezelés - az intézménybe visszatérni csak 5 napon belüli, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal elvégzett SARS-CoV-2 teszt negatív eredményével lehet.
Szépkorúak Háza Nonprofit Kf