Kezdőlap
  • ÜDVÖZÖLJÜK!
  • A SZÉPKORÚAK HÁZÁBAN
  • ÚJ ÚTON...
  • BIZTONSÁGBAN...
  • NYUGALOMBAN....
  • ODAADÁSSAL...
  • SZERETETBEN...
  • HIVATÁSTUDATTAL...
  • MINDIG ITT VAGYUNK!

Bemutatkozunk

Szolgáltatásaink

Dokumentumok

Elérhetőségünk

„Fogadj örökbe egy óvodát”

 

A Szépkorúak Háza Idősek Otthona és a MIOVI közös programja.

Mert együtt lenni jó!

A Szépkorúak Háza Nonprofit Kft. Idősek Otthona kiemelt feladata a professzionális ápolás és gondozás mellett a mentálhigiénés ellátás, a mindennapok tartalommal és örömmel történő megtöltése.

A rengeteg közös program, a mindennapos foglalkozások, a zenei, irodalmi délelőttök, a vetélkedők és a kvízműsorok színesítik lakóink mindennapjait. Intézményünkben az állandó programok mellett vendég fellépők, művészek teszik feledhetetlenné a közösen, együtt eltöltött időt.

Kiemelt célunk, hogy a felnövekvő nemzedék az óvodás korú gyermek tapasztalja meg, élje át az ezüst generáció tagjaival közösen eltöltött idő szépségét, varázsát. Szeretnénk, hogy annak a gyermeknek is legyen idős emberrel kapcsolata, ahol a családban nem él nagyszülő. A generációk közötti kapcsolat erősítését szolgálja a „Fogadj örökbe egy óvodát” program, melynek keretében az óvodások rendszeresen látogatják az intézményt és lakóink is nagy szeretettel látogatják az óvodát. A generációk közötti kapcsolat akkor képes elmélyülni, ha segítő támogatással alakítjuk. Ennek érdekében lehetőséget kívánunk biztosítani oly módon, hogy a Miskolc városában lévő óvodák számára egy támogató intézmény legyünk. Ez elősegíti az alapszocializációt és csökkenti a generációk közötti távolságot. Nem utolsó sorban értéket és normát teremtő tevékenység.

2024 június 19-én nagy örömmel kötöttünk megállapodást a Miskolci Integrált Óvodai Intézménnyel és szeretettel várjuk a gyermekeket, valamint idős lakóink is óriási izgalommal készülnek a közös programokra. A megállapodás a közös programokon túl egy szakmai többletet is ad mindkét intézmény munkatársai számára, elindítva egy innovatív közös munkát.

A gyerekek érzelmi-emocionális nevelésének egyik fontos eszköze, hogy megtanulják, hogyan lehet gondoskodni az idősekről, örömet adni számukra, ami az ő életüket is jobbá, színesebbé teszi. Megélhetik a nagyszülők hiányának pótlását, de a szociális érzékenységük, az elfogadás, a nyitottság, a türelem, a segítőkészség, az empátia, a problémamagoldó képesség, a másság és az élet mulandóságának megértésével, az elfogadás is könnyebben megy.

Idős lakóink, az ezüst generáció tagjai is sokat profitálnak a kapcsolatból. Finom nosztalgiával, újra megélhetik az üdítően életteli gyermeki jelenlétet és gondoskodó figyelmet mellyel sokat javíthatunk az általános közérzeten és hangulaton, valamint az esetlegesen kialakuló szellemi hanyatlásra is jó hatással van.

CSAK EGYSZERŰEN AZÉRT, MERT EGYÜTT LENNI JÓ!