Koronavírus tájékoztatók

Covid-19 pandémiával kapcsolatos intézkedések - kiegészítés 2022. április 01.

 

 

Eljárási rend

a Covid-19 pandémiával kapcsolatos intézkedésekről - kiegészítés

2022. április 01.

A mai naptól a következő intézkedést rendelem el:

  1. A Szépkorúak Háza területén tartózkodó minden személy számára továbbra is kötelező viselni az orrot és szájat eltakaró maszkot. A maszk viselési kötelezettség vonatkozik intézményünk ellátottaira, munkavállalóira és az Intézmény területén egyéb más okokból tartózkodó személyekre: hozzátartozó, látogató, érdeklődő, javítást végző szakember stb. Csak olyan programokat, rendezvényeket és foglalkozásokat lehet megtartani ahol kivitelezhető a maszk használata és a védőtávolság megtartása.
  2. Kérjük ellátottainkat és hozzátartozóikat kerüljék a személyes kontaktust – kézfogás, ölelés stb. kötelező a 1,5 méteres, szociális távolság betartása.

 

A látogatással kapcsolatban:

  1. A látogatás naponta a Házirendben meghatározottak alapján 8.00 és 20.00 óra között lehetséges.
  2. Ellátottainkat csak egészséges személy jöhet látogatni, melyről belépéskor minden látogatónak írásban nyilatkoznia kell.
  3. Az Intézménybe történő belépéskor szájmaszkot kell viselnie, azonnal fertőtlenítő tálcára kell lépnie, és a kéz fertőtlenítése is kötelező.
  4. A látogatás megkezdése előtt testhőmérséklet ellenőrzés történik, érintésmentes hőmérővel.
  5. Egy ellátottat egyszerre két fő hozzátartozó és egy fő 18 év alatti személy látogathat, több személyes szobában egyszerre csak egy fő ellátott látogatható.
  6. A látogatás időtartalmára vonatkozó korlát eltörlésre került.
  7. Szigorúan be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot, mind a látogatott, mind a többi ellátott esetében, kérjük, hogy a szokásos üdvözlési formákat hozzátartozóik érdekében kerüljék.
  8. A látogatás, amennyiben lehetséges a teraszon történjen vagy a közösségi helységekben, a védőtávolság betartása és a védőeszközök használata itt is kötelező.

Eljárásrendünk többi, nem érintett pontja változatlanul hatályban maradt!