Koronavírus tájékoztatók

ELJÁRÁSREND A COVID-19 PANDÉMIÁVAL KAPCSOLATBAN KIEGÉSZÍTÉS

Eljárási rend

a Covid-19 pandámiával kapcsolatos intézkedésekről - kiegészítés

2021. november 23.

 

A nemzeti Népegészségügyi Központ 2021. november 23-án megjelent körlevele alapján az alábbi intézkedések kerülnek bevezetésre:

  1. Az Intézménybe új ellátottként mind saját otthonából, mind egészségügyi intézményből, mind másik szociális intézményből alábbiak szerint vehető fel:
  • Covid-19 elleni booster oltással (3. oltás, illetve Janssen vakcinával végzett alapimmunizálás után egy oltás) rendelkező ellátott PCR és/vagy Ag gyorsteszt vizsgálat elvégzése nélkül.
  • Covid-19 elleni alapimmunizálással (2 oltás, illetve a Janssen vakcina esetén egy oltás) rendelkező ellátott egy negatív eredményű SARS-CoV-2 Ag gyorsteszt birtokában.
  • Covid-19 elleni oltással nem rendelkező, vagy kétoltásos alapimmunizálásos séma esetén csak egy oltással rendelkező ellátott esetén a felvételt megelőzően a lehető legrövidebb időn belüli SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredménye birtokában.
  1. Fennálló ellátotti jogviszony esetén 48 óránál rövidebb eltávozásról PCR és/vagy Ag gyorsteszt vizsgálat elvégzése nélkül visszavehető az intézménybe.
  • Covid-19 elleni booster oltással rendelkező PCR és/vagy Ag gyorsteszt vizsgálat elvégzése nélkül visszavehető az intézménybe.
  • Covid-19 elleni alapimmunizálással rendelkező ellátott egy negatív eredményű SARS-CoV-2 Ag gyorsteszt birtokában vehető vissza.
  • Covid-19 elleni oltással nem rendelkező, vagy kétoltásos alapimmunizálásos séma esetén csak egy oltással rendelkező ellátott esetén a felvételt megelőzően a lehető legrövidebb időn belüli SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredménye birtokában vehető vissza.
  1. A fekvőbeteg ellátó intézményben történő ápolást követően fennálló ellátotti jogviszony esetén a visszavétel feltételei:
  • Amennyiben a kórházi ápolásra nem Covid-19 fertőzés miatt került sor, illetve a kórházi ellátás során nem igazoltak Covid-19 fertőzést és 48 óránál rövidebb volt a bennfekvés időtartama az ellátott visszavételének nem feltétele a PCR és/vagy Ag gyorsteszt vizsgálat.
  • Amennyiben a kórházi ápolásra nem Covid-19 fertőzés miatt került sor, illetve a kórházi ellátás során nem igazoltak Covid-19 fertőzést, de 48 óránál hosszabb volt a bennfekvés időtartama az ellátott visszavételének feltétele:
  • Covid-19 elleni alapimmunizálással vagy Covid-19 elleni booster oltással rendelkező ellátott esetén Ag gyorsteszt negatív eredménye.
  • Covid-19 elleni oltással nem rendelkező vagy kétoltásos alapimmunizálási séma esetén csak egy oltással rendelkező ellátottaknál PCR vizsgálat negatív eredménye.

Az előzőekben leírt vizsgálatok az ellátottak számára térítésmentesen biztosítandók!

Fennálló ellátotti jogviszony esetén, amennyiben az egészségügyi intézményből történő visszahelyezés, másik szociális intézményből történő áthelyezés, 48 óránál hosszabb eltávozás kapcsán végzett PCR és/vagy Ag gyorsteszt vizsgálat eredménye pozitív az ellátott fogadására csak az elkülönítés biztosítása esetén kerülhet sor.

Miskolc, 2021. november 23.

Gálné Pataki Zsuzsanna Gabriella

 ügyvezető igazgató