Koronavírus tájékoztatók

Eljárásrend a Covid-19 pandémiával kapcsolatban – kiegészítés 2021. november 01.

Eljárásrend a Covid-19 pandémiával kapcsolatban – kiegészítés

2021. november 01.

Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos látogatási tilalmat rendelt el a szociális szakosított ellátást nyújtó intézményekben az alábbi feltételekkel:

  1. Az Intézmény vezetője fokozott figyelemmel kíséri az ellátottak Covid-19 okozta járvány általi veszélyeztetteségét befolyásoló körülményeket, különös tekintettel az ellátottak és a dolgozók egészségi állapotára és oltottságára.
  2. Az Intézményben ideiglenes látogatási tilalom és az ellátottakra vonatkozó intézményelhagyási tilalom lép életbe, amennyiben az ellátotti létszám 5%-át meghaladja a fertőzöttek száma
  3. és az izoláció a többi ellátottól és azok látogatóitól nem biztosítható.
  4. A látogatási tilalom nem terjed ki a végstádiumbal lévő ellátottaktól való elbúcsúzás esetére. Ebben az esetben a látogatás védőöltözetben megtörténhet.
  5. A látogatási és Intézmény elhagyási tilalom nem terjed ki a Covid-19 ellen háromszor oltott ellátottakra és a háromszor oltott látogatóikra. Az oltottság tényét a jogszabályok szerint igazolni kell igazolni kell!
  6. A három oltással nem rendelkező látogató esetén a személyes látogatás nem engedélyezett, a kapcsolattartást más módon kell kivitelezni (telefon, ablakon keresztül stb.)
  7. Mérlegelés után – a járványügyi hatóság engedélyével – Intézményelhagyási tilalom elrendelése esetén is engedélyezhető az Intézmény elhagyása egészségügyi vizsgálatok elvégzése céljából, indokolt esetben.

A fenti pontokon túl a 2021. október 29-én kiadott Eljárásrendünk van érvényben.

Kérem az Eljárásrend tudomásulvételét és betartását!

Miskolc, 2021. november 01.

Gálné Pataki Zsuzsanna Gabriella

ügyvezető igazgató s.k.